HELLO AND HAVE A NICE DAY
Powered by Blogger.

30 Nov 2013

Cara Untuk Mengecilkan Lengan Besar


Macam mana nak kecilkan lengan besar?

Kecilkan lengan besar? Ini bergantung kepada dua sebab:
1. Besar disebabkan oleh lemak
2. Besar disebabkan struktur tulang yang besar


1. Sekiranya terdapat banyak lemak pada lengan (dan kemungkin besar pada keseluruhan badan) anda boleh mengurangkannya. Bagaimana? Tentunya dengan campuran makanan dan senaman cardio/weights. Berita buruk adalah anda tidak boleh reduce lemak pada satu bahagian semata-mata. In other words, anda tidak boleh "buang" lemak hanya pada lengan.

Badan kita mempunyai cara tersendiri untuk menyimpan dan membakar lemak. BUT where it stores more fat…di situlah tempat utama untuk membakar lemak.


Macam mana pulak dengan senaman?

Yes, anda boleh melatih bahagian lengan dengan harapan ia tone tetapi selagi adanya lemak, hasilnya tidak ke mana. Your goal should be untuk mengurangkan lemak secara am dengan gabungan penjagaan pemakanan dan semanan.


2. Sekiranya (rangka) tulang anda besar (terutama bagi mereka yang mempunyai bentuk badan endomorph), saiz lengan anda ditentukan oleh tulang dan genetic. Anda masih boleh mengurangkan lemak (secara keseluruhan) tetapi rangka tulang merupakan the limiting factor for you. Some women are just meant to have more curves.


Exersice yang macam mana?

Kebanyakan latihan di gym secara tidak langsung melibatkan otot lengan but to be more specific, any exercise yang melibatkan aktiviti pulling (tarik) akan memberi perangsang kepada otot lengan.

Nelayan biasanya mempunyai lengan yang besar for pulling in their catch, just like Popeye the sailor man.


Contoh mesin di gym?

Most back dan biceps exercises memberi secondary emphasis pada lengan

o pull downs
o rowing machines (untuk strength)
o rowing (cardio)
o dumbbell rows
o reverse dumbbell curls
o wrist curls
o reverse wrist curls